10 Dünya Mirası Bölgesi ve Konaklama Önerileri Bölüm 2

Venedik ve Lagünü, İtalya

Venedik dünyadaki hiçbir şehre benzemeyen bir şekilde 118 minik adanın üzerine inşa edilmiş bir şehir. Şehir boyunca uzanan kanallarda hem ziyaretçiler hem de yerel halk için ulaşım sağlanırken yüzlerce minik köprü ve bot kanalı bu yolları birbirine bağlıyor. Nerede Kalmalı? Kanalın eşsiz manzarasına hâkim The Gritti Palace.

Tac Mahal, Hindistan Aşkın ölümsüz bir simgesi olarak inşa edilen Tac Mahal, İmparator Şah Cihan’ın üçüncü ve en sevdiği eşine adanan bir mozole olarak beyaz mermerler kullanılarak yapılmıştır. Tac Mahal’in tamamlanması 16 yıl, etrafını çevreleyen bahçenin de ilavesi 5 yıl sürmüştür. Mimarisi Hint, Pers, İslam, Türk ve Osmanlı etkilerinin bir birleşiminden oluşmaktadır. Sadece imparatorun mezarının bulunduğu noktadan bakıldığında Tac Mahal’in dış hatları kusursuz bir simetriye sahip olarak izlenebilmektedir. Nerede Kalmalı? Tac Mahal manzaralı The Oberoi Amarvilas Agra.

Memphis Nekropolü – Giza’dan Dahshur’a Piramit Toprakları, Mısır Dünyanın hemen her yerinde tanınan Giza Sfenksi ve diğer anıtlarla birlikte piramitler, zamana meydan okumuşlardır. MÖ 2484 yıllarında inşa edilen piramitlerden özellikle üç piramidin en büyüğü Büyük Piramit günümüze kadar sağlam şekilde ulaşmıştır. Nerede Kalmalı? Piramitlerin eşsiz manzarasına sahip Four Seasons Hotel Kahire.

Büyük Set Resifi, Avustralya Kendi başına ayrı bir dünya olan Büyük Set Resifi, dünyanın en büyük mercan resifi sistemidir. 2253 kilometreye yayılmış, 900 adadan oluşan resif uzaydan bile görülebilecek kadar büyük. Farklı türlerde balinalar, yunuslar, kaplumbağalar, 1500 tür balık, timsahlar, köpekbalıkları, vatozlar ve daha fazlasına ev sahipliği yapan muazzam bir sualtı hayatına sahip. Nerede Kalmalı? Büyük Set Resifi’nin kalbinde tropik bir cennet, Bedarra

Kolezyum ve Roma Forumu, İtalya 2000 yıllık geçmişe sahip Koleyzum, Romalıların mimari başarılarını simgeleyen bir yapı. Roma’da bulunan Kolezyum ve Roma Forumu, Roma İmparatorluğu’nun varlığının iki önemli sembolünü temsil eder. Kolezyum, kitlelerin eğlenme yeri ve Roma mimarisinin yapısal gücünü gösteren bir eser. Roma Forum’u, Roma hayatının kalbindeki yapı idi ve burada her türlü toplantı, kutlama, festival ve spor karşılaşmaları yapılırdı. Nerede Kalmalı? 20. yüzyıldan kalan lüks bir şehir villası, The Corner Townhouse.