Bozcaada’ya Gitmek İçin 10 Güzel Sebep

Ayazma Plajı

Bozcaada dendiğinde akla ilk önce tertemiz denizi, bakir koyları ve plajları geliyor. Ayazma Plajı altın rengi kumu ve pırıl pırıl turkuaz deniziyle Bozcaada’nın en popüler plajı. Tabi bu popülerlikte Bozcaada koylarında pek rastlayamayacağınız şezlong ve şemsiye kiralama imkanınız ve tahta sandalyeli, ekose örtülü plaj restoranları büyük pay sahibi.

Akvaryum Koyu

Bozcaada’nın her koyu ayrı bir güzellik barındırıyor. Berrak ve turkuaz mavisi deniziyle Kuzey Ege’nin gözde koylarından biri de Akvaryum Koyu (Mermer Burnu). Deniz altındaki muhteşem hayatı ve çeşitliliği görebilmeniz için yanınıza bir şnorkel ve gözlük almanızı tavsiye ederiz. Bu koya ulaşımı ancak kendi aracınızla sağlayabiliyorsunuz.

Rüzgar Gülleri

Günbatımını izlemeden, Bozcaada’dan dönmeyin. Hayatınızda seyredebileceğiniz en büyüleyici günbatımı için adanın batı ucundaki rüzgar güllerine gitmelisiniz. Ayağınıza rahat bir yürüyüş ayakkabısı geçirin ve terkedilmiş Polente Fenerine doğru yürüyün. Bir tarafınızda tüm ihtişamıyla rüzgar gülleri, önünüzde uçsuz bucaksız bir Ege Denizi… Yanınıza ufak bir piknik sepeti ve bir şişe ada şarabı alıp, doğanın en güzel manzarasını seyredebilirsiniz. Güneş battıktan sonra ise burun apayrı bir güzelliğe bürünüyor. Etrafında herhangi bir yerleşim yeri olmadığı için gökyüzündeki ay en kuvvetli ışığınız, yıldızlar ise yol göstericiniz oluyor.

Göztepe

Adanın en yüksek noktası Göztepe’ye çıktığınızda, karşılaştığınız manzara ile bir adada olduğunuzu gerçekten hissedeceksiniz. Bu noktaya ulaşmak adeta bir geminin kaptan köşküne çıkmak gibi. Bu noktadan adadaki tüm bağları, evleri, etrafındaki küçük adacıkları, tepeleri görebilirsiniz. Oldukça dik ve dar olan araba yoluyla buraya gidebilirsiniz. Dilerseniz, adanın merkezinden Göztepe’ye yürüyerek yarım saatte ulaşabilirsiniz.

Rum Mahallesi

Bozcaada’nın rengarenk çiçeklerle donatılan Arnavut kaldırımlı dar sokakları ve sıcak insanlarıyla çevrili Rum Mahallesi, sizi kendine aşık ediyor. Evlerin önündeki masa ve sandalyelerin dibinde soluklanan kedi ve köpekler, şen kahkahalarla koşuşturan çocuklar buraya bambaşka bir hava katıyor.

Bozcaada Şarap Kültürü

Bağcılık ve şarap, Bozcaada’yı tanımlayan iki anahtar kelime adeta. Şarapçılık, Bozcaada’nın en eski geleneklerinden. Her bir şarabın ayrı bir üretim hikayesi, ayrı bir tadı var. Güzel bir şarap almak ve hoş bir sohbet istiyorsanız merkezdeki Çamlıbağ’a gitmelisiniz.

Kavala Kurabiyesi

Adanın sembol tadı haline gelen lezzet; damla sakızlı, bademli Kavala Kurabiyesi. Bu kurabiyeden yemek ve sevdiklerinize almak için adresiniz adanın gözbebeği Çiçek Pastanesi. El yapımı dondurmaları, meydandaki dükkanlarında ikram ettikleri kahvaltılarıyla da meşhur olan Çiçek Pastanesi’ne uğramadan Bozcaada gezinizi noktalamayın.

Simyon Meyhanesi

Rum Mahallesi’nin en keyifli yanlarından biri de ara sokaklarda birbiri ardına sıralanan meyhaneler. Leziz mezeleri, deniz ürünleri ve balık eşliğinde keyifli bir rakı sofrası arıyorsanız Simyon Meyhanesi sizi bekliyor. Ara sıcak olarak özellikle beğendili ahtapotu tatmanızı tavsiye ederiz.

Maya Restoran

Bağların arasında saklanmış bir lezzet harikası olan Maya Restoran’da yemek adeta bir sanata dönüşüyor. Şef Selçuk Aykan’ın, dünya mutfağından damıttığı özel lezzetler; adanın otları, karşı kıyının pembe domatesleri ve sürpriz mezeleriyle renkleniyor. Ev yapımı ekmek, reçel, peynir ve böreklerle bezeli kahvaltılardan özel olarak dinlendirilmiş, kekik kokan etlere ya da adanın balıklarına kadar geniş bir lezzet seçkisi sunuyor. Bağlardan Ege Denizi’ne uzanan manzarasıyla büyüleyen Maya’ya ister sabah kahvaltısına, ister akşamüstü kahvesine isterseniz de romantik bir akşam yemeğine gidebilirsiniz.