Bu yaz tatili Kalkan’da yapmanız için 6 güzel neden

Tatil; çalışan çalışmayan, genç yaşlı, evli bekâr, öğrenci… her bünyenin ihtiyacı. Hepimiz yaz aylarını dört gözle bekliyoruz. Denizi ve güneşi içimizde hissedelim, tadına doyalım diye. Bunu tabii ki tartışamayız. Ama şunu tartışabiliriz. Neden bu yaz tatilimizi Kalkan’da geçirmeliyiz?

Antalya’nın Kaş ilçesinin bir beldesi olan Kalkan’da tatil yapmak için aslında, saymakla bitmeyecek kadar çok nedeniniz var. Canımız ülkemizin tabii ki pek çok güzel tatil bölgesi ve beldesi var, ama bugünkü nedenler Kalkan tatili için sıralanacak, bir sürü neden arasından altı tanesini seçtik ve inanın bu sebepler bile Kalkan için yetecek size! Kalkan Otelleri için tıklayın!

• Yeşilin ve mavinin el ele vererek harikalar yarattığı bir doğası var Kalkan’ın. Plajları, ormanları, denizi ve koyları el değmemiş, bozulmamış. Deniz suyu o kadar duru ki ne kadar derine de gitseniz dibini net görebiliyorsunuz. Plajları tertemiz ve henüz öyle kalabalıkların istilasına uğramadığı için de oldukça sakin.

• Kalkan’ın tarihi mimarisi mükemmel. Eski cumbalı Rum evleri, küçük pencerelerinden sarkan renk renk çiçekleri, her biri denize çıkan daracık taş sokakları ve Arnavut kaldırımları ile sokaklarında gezmek ve evleri fotoğraflamak huzur veriyor. Zaten evlerin ve sokakların geçmişi sizi içine alıveriyor, tarihte yolculuk yapıyormuşsunuz gibi.

• Kalkan’ın tarihi de oldukça eski aslında. Tarihi ve kültürel özellikleri ile de bölge görülmeye değer. Tlos Antik Şehri, tarihe tanıklık için sizi bekliyor. Likya anıt mezarları, paraları, hamamları, kilisesi, antik kalıntıları ile ön planda.

• Kalkan dalış için de oldukça uygun bir bölge. Dalış için mükemmel pek çok saklı koyu var. Deniz dışarda olduğu gibi içerden de güzelliklerini sergileyerek sizi büyülüyor. Süper dalış deneyimleri için Kalkan, iyi bir alternatif.

• Yamaç paraşütü ve rafting de bölgenin diğer adrenalin dolu aktiviteleri. Saklıkent Kanyonu, sadece ülkemizden değil, dünyadan da pek çok macera tutkununu ağırlıyor. Zorluk derecesine göre gruplandırıldığı için herkes deneyebilir raftingi. Yüksek tepelerin üzerinde yükseldiği için yamaç paraşütü için de biçilmiş kaftan. Unutulmaz tatil sizi bekliyor.

• Yakamozlar eşliğinde balığın her türlüsü ve Akdeniz’in zeytinyağlı mezeleri bir başka güzel oluyor. Hele de yanında şöyle bir kadeh de içkiniz oldu mu değmeyin keyfinize. Sakin kasabanın inceden müzikleri eşliğinde manzara ve balık daha da tat veriyor. Söylemesi bizden, denemesi sizden.