Cevre Dostuyum Diyorsanız Mutlaka Gormeniz Gereken Oteller

Ülkemizde ve dünyada yükselen yeni eğilim çevreye ve doğaya duyarlı yapılar, eşyalar, ürünler. Çünkü o kadar pervasızca ve hor kullanmışız ki doğayı, Tabiat Ana’yı incitmişiz. Kaynakların pek çoğu tükenme noktasında ya da kirlilikle mücadele ediyor. Bu sebeple artık attığımız her adıma dikkat etmeliyiz.

Doğa, bizim en yakın dostumuz ve yaşamın sürdürülebilirliği için her şeyiyle, tek destekçimiz. Bu konudaki duyarlılık son yıllarda özellikle günlük hayatımıza da yansıdı. Bu konuda en çok duyarlılık gösterenler arasında oteller de yer alıyor. Özellikle yeni yapılan butik ve küçük oteller, her yönüyle doğanın yanında. Var olan tesislerden bazılar da otellerini “yeşil otel” ya da “ekolojik otel”e dönüştürmek için yatırım yapıyorlar. Sadece yapım aşamasında değil, kullandıkları ürünleri ile de. Çünkü en çok önem verdikleri şeylerden biri çevre ve sürdürülebilirlik! Eşyalara ve kullandıkları en ufak ürüne kadar her şeyin geri dönüşebilmesine ve yenilenmesine dikkat ediyorlar. Su ve enerji tasarrufu ön planda. Odalarında ve banyoda kullanılan ürünleri seçerken bile çevreye duyarlı seçimler yapmaya çalışıyorlar.

Eğer siz de çevre dostuysanız ve doğanın, yeşilin yanındaysanız geri dönüşüme, enerji tasarrufuna önem veriyorsanız tatile çıkarken de bu özellikler sizin için ön plandaysa otel seçiminizi kolaylaştıracak birkaç tesis önerimiz olacak. Çevre dostuysanız mutlaka görmeniz gereken oteller için linki ziyaret ediniz.

Link: Çevre Dostu Ekolojik Oteller