Dünyanın 6 Efsanevi Harikası

Dünyanın 6 Efsanevi Harikası

 Yunan akademisyenler tarafından hazırlanan, bilinen ilk liste Olimpia’daki Zeus Heykeli ve Efes’teki Artemis Tapınağı gibi bina ve anıtları içeren “Dünyanın Yedi Harikası” listesiydi.  Orijinal listeden bugün ayakta kalan yegâne harika Büyük Giza Piramidi.

Günümüz modern dünyasında “Dünya’nın Doğal Harikaları”, “Dünya’nın Yeni Yedi Harikası” gibi yeni listeler Büyük Set Resifi, Machu Picchu, Tac Mahal gibi birçoklarını listeliyor. Herkes tarafından kabul gören kesin bir liste olmamakla birlikte bizim sizler için hazırladığımız harikalar listesi:

Kızıldeniz Kumsalı , Panjin, Çin

Gözünüzün önündeki bu kırmızılık karşısında hayrete düşmeye hazır olun. Aslında tam olarak bir plaj olmasa da Kızıldeniz Kumsalı, dünyanın en büyük su ve bataklık alanı. 260’tan fazla kuş türüne ve 399 vahşi yaşam türüne ev sahipliği yapan devasa bir ekosistem. Bölgede bulunan yosunlar nisan - mayıs aylarında büyümeye başlar ve yeşil renktedir. Sonbahar da ise tüm alandaki yosunlar capcanlı bir kırmızıya dönüşür.

Mermer Katedral, Patagonya, Şili

Güney Amerika’nın ikinci en büyük tatlı su gölü olan Şili’deki General Carrera Gölü’nde gerçek üstü mineral oluşumları gerçekten görmelisiniz. Çok uzun yıllar boyunca erozyon sonucu oluşmuş muhteşem mermer duvarları ve sıra dışı şekilleri ile Mermer Katedrali gezmek için bir tekne gezisine çıkabilirsiniz. Gölün güzel turkuaz renkli suları bu gerçeküstü doğa manzarasına eşsiz bir katkı sunuyor.

Bambu Ormanı, Sagano, Japonya

Sagano’daki muhteşem bambu ormanının kartpostaldan çıkmış gibi patikalarında ister bisikletle isterseniz de yaya olarak gezmelisiniz. Orman, büyüleyici atmosferi ile sadece görsel anlamda değil, dinlendirici ve tazeleyici orman sesleri ile de size unutulmaz bir gün vaat ediyor. Bambu, Japonlar için önemli bir doğal kaynak ve bazen çelikten bile daha sağlam olabiliyor.

Gökkuşağı Dağları, Danxia, Çin

Zhangye Danxia Jeolojik Park’ı içinde bulunan Gökkuşağı Dağları, bir rüyadan kopup gelmiş gibi sıra dışı bir bölge. Turuncu gölgelerden sarıya, mavi ve kırmızıya kadar Gökkuşağı Dağları, gökkuşağının tüm renklerine sahip. Bu doğal formlar, binlerce yılda oluşmuş ve bugün koruma altındaki bu alan 2010 yılından beri UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Retba Gölü, Senegal, Afrika

Senegal’deki Retba Gölü’nü ziyaret edin ve ne kadar pembe olduğunu kendi gözlerinizle görün. Ülkenin Cap Vert Yarımadası’nın kuzeyinde yer alan Retba Gölü, kasım ve haziran ayları arasındaki kurak sezon boyunca en pembe renkte. Suyun bu şekilde pembe olmasının sebebi, suda yaşayan alglerin salgıladığı kırmızı renk pigmentlerinden kaynaklanıyor ve göl muhteşem pembe rengini kazanıyor. Gölün ne kadar pembe olacağı tuzluluk miktarına göre değişiyor. Yüksek tuzluluk oranında gölün rengi koyu kırmızıya dönüyor.

Perito Moreno Buzulu, Patagonya, Arjantin

İnsanın içinde gerçek bir huzur uyandıran bu buzul, aslında büyümeye devam ediyor. Perito Moreno Buzulu, Güney Patagonya Buzul bölgesindeki Laos Glaciares Ulusal Parkı’nın sınırları içinde bulunuyor.  Yarımada yaklaşık 4 kilometrelik nefes kesici bir yürüyüş yoluna sahip. Korkmayın! Buz üzerinde kayıp düşme endişesi yaşayan ziyaretçiler için ayakkabı kar zincirleri veriliyor. Bölgede yaşayabileceğiniz en iyi deneyimlerden biri ise büyük buz bloklarının ana buzul kütlesinden koparak ayrılmalarını izlemek ve çıkan muazzam sesi duymak.