Zamanda Modern Bir Yolculuk: Konaklar

Kentleşmenin getirdiği modern yapıların arasında şimdilerde moda oldu eski binaları restore etmek, ev, işyeri, otel haline getirmek. Orjinalleğini bozmadan ama yeni teknoloji ve modernleşmenin esintileri kullanılarak. Tarihi, restore edilmiş, düzenlenmiş, şıklaştırılmış ama içtenliği ve orjinalliği hiç bozulmamış birkaç konak önerimiz var size. Zamanda daha modern bir yolculuk yapmak, koca avlular görmek isterseniz buyrun seçin

Image

Güllü Konakları – Şirince

Yıllardır bozulmadan kalabilmiş eski bir Rum Köyü Şirince’de yer alıyor.  Konak odalarının ikisinde, aslına uygun olarak korunmuş orijinal ocakları bulunuyor. Konağın banyolarında renkli çiniler ,Fransız küvet, ayrıca hamam tası, kese, yöresel sabunlar, peştamal, havlu terlik ve VIP buklet malzemelerinden oluşan setler sunuluyor. Oldukça keyifli!

web: http://www.kucukoteller.com.tr/gullu-konaklari

Kerme Ottoman Konak- Akyaka

Nehrin yanında harika bir yere konuşlanmış bir konak. Kerme Ottomon Konak Selçuklu, Osmanlı ve Türk mimarisinin yorumlanmasıyla tasarlanmış bir kültür yapıtı. web:http://www.kucukoteller.com.tr/kerme-ottoman-konak

Taşkonaklar Otel – Kapadokya

  Koca bir vadiye bakan konak doyumsuz bir manzaraya sahip. Otele ait bitişik antik alanda bulunan kayaya oyulmuş vaftiz odaları, dua mekanları, şarap yapım odaları aynen korunarak Taşkonaklar’a kazandırılarak ve istisnai bir otel, bir yaşam mekanı ortaya çıkmış. Bahçesinde veya kendi özel terasınızda otururken, otelin insanı şaşırtan mimarisine eklenen muhteşem manzarası bir araya geldiğinde insan gerçek huzuru bulduğunu anlıyor.

web: http://www.kucukoteller.com.tr/taskonaklar-otel

Cumbalı Konak – Alaçatı

  En az 120 yıllık olan ve yıkılan rum evlerinden teker teker toplanan taşlar ile, Alaçatı mimarisine uygun şekilde inşaa edilen otelde, 3ü cumbalı, 1 delüks olmak üzere toplam 8 oda bulunmakta. SARDUNYA, SAKIZ, ORTANCA, ÇİVİT, YASEMİN, ZEYTİN, LAVANTA, LİMON odalarının herbiri, huzur dolu bir tatil geçirmeniz maksadıyla, ismine uygun şekilde birbirinden farklı renklerde dekore edilmiştir.

 Dilediğiniz zaman aracınıza binmenize gerek kalmadan, yürüyerek çarşıya kolayca ulaşabilirsiniz.

web: http://www.kucukoteller.com.tr/cumbali-konak

Hanımeli Konağı – Sakarya

Aslına tamamen sadık kalarak restore edilmiş eski ahşap bir Osmanlı yapısı. Birbirinden farklı görünümde kemerli, küçük camlı, ahşap kafesli sürgülü pencereleri, ahşap süslemeli cumbası, balkonları, eli böğründeleri, saçakları ile eski Osmanlı mimarisinin birçok özelliğini taşıyor. Konağın içerisi tamamen eski çeyizlerden seçilen nadide parçalarla döşenmiş. Mevsim çiçekleri, meyve ağaçları ve hanımelleri ile bezenmiş yemyeşil bahçede bulunan Hanımeli Konağı’nda rahatlıkla her mevsim tatil yapabilirsiniz.

web: http://www.kucukoteller.com.tr/hanimeli-konagi